Weg met die openstaande facturen

Met DBS2 geen openstaande rekeningen meer

Wat doe jij om te zorgen dat je openstaande rekeningen op tijd worden betaald? Die stapel onbetaalde facturen kost niet alleen geld en tijd, maar zorgt er ook voor dat je serieuze liquiditeitsproblemen kunt krijgen. Hoe langer jouw klant niet betaalt, hoe groter het risico dat je je eigen leveranciers of personeel niet meer kunt betalen.

Het is dus belangrijk dat je kort op de bal speelt en zorgt voor een strak debiteurenbeheer. Je kunt dit natuurlijk zelf doen of dit uitbesteden, bijvoorbeeld door je openstaande facturen te verkopen aan een factoraar. Die zijn daar volledig op ingericht. Kan jij ondertussen vriendelijk blijven naar je klanten.

Hoe zorg je voor een snelle(re) betaling door jouw klanten?

Begin bij het begin: verbeter je huidige debiteurenbeheer met deze tips:

1. Direct je factuur versturen
Verstuur je factuur direct nadat je je product of dienst hebt geleverd. Controleer of deze zonder klachten zijn ontvangen. Zijn er leveringsproblemen, los die dan zo snel mogelijk op.

2. Wettelijke betalingstermijn
Neem de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen in acht. Deze is voor de meeste bedrijven een herkenbare en geaccepteerde betalingstermijn. Neem deze ook op in je algemene voorwaarden.

3. Betalingsherinnering versturen
Zorg ervoor dat direct als de betaaltermijn is verstreken je een betalingsherinnering stuurt. Bel na een week je klant en vraag vriendelijk maar zakelijk naar de betaling en wanneer je deze mag verwachten. Probeer te achterhalen waarom de betaling uitblijft.

4. Formele aanmaning als herinnering
Als de betaling van jouw factuur toch uitblijft, dan stuur je een formele aanmaning als laatste herinnering. Maak duidelijk dat je helaas verdere juridische stappen gaat ondernemen als de betaling niet volgt. Daarna volgt de weg naar een deurwaarder of incassobureau.

Heb je na het lezen van deze tips het idee: ‘dat zie ik mezelf allemaal niet doen’? Neem dan de kortste weg om je openstaande rekening te laten voldoen, namelijk via factoring.

Hoe werkt de verkoop van openstaande facturen?

DBS2 koopt jouw openstaande, maar niet vervallen factuur en zorgt dat je vrijwel direct (zeker binnen 24 uur) je geld hebt. Eén van de grootste voordelen van factoring is dat je geen zorgen meer hebt over het innen van je openstaande facturen. Ook neemt DBS2 je debiteurenbeheer volledig uit handen en zorgt ervoor dat het debiteurenrisico veilig is afgedekt via een kredietverzekering.

Drie soorten factoring

Bij DBS2 kun je kiezen uit drie soorten factoring:

-Traditionele Factoring

-American Style Factoring

-MKB-Factoring