American Style Factoring bij DBS2

American Style Factoring (ook wel American Factoring genoemd) is een flexibele vorm van debiteurenfinanciering waarbij de ondernemer zijn facturen overdraagt aan een factorings-maatschappij. Deze financieringsvorm is ontstaan in Amerika en sinds 2015 een zeer populaire vorm van alternatieve financiering voor het MKB en zzp’ers.

Bij deze financiering wordt in de regel niet het volledige bedrag uitgekeerd, vaak maar tussen de 80% en 90%, terwijl DBS2 in deze vorm maar liefst tot 100% uitkeert! Het overige deel van de factuurwaarde wordt gereserveerd, in afwachting van de termijn waarop de klant betaalt. Hoe langer dat duurt, hoe hoger het vergoedingspercentage is dat de factoraar rekent.

Verschil met Traditionele Factoring

American Style Factoring is flexibeler. Traditionele Factoring is relatief star qua voorwaarden. Denk hierbij aan de verplichting van overname van je totale debiteurenbestand en langdurige contracten. Bij American Style Factoring bepaal je zelf of je alle facturen verkoopt, of een selectie daarvan.

American Style Factoring is vooral geschikt voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van hun debiteuren, grote voorraden hanteren, of forse groeiambities hebben. Ook voor seizoensgebonden bedrijven is deze flexibele financieringsvorm interessant.

American Style Factoring bij DBS2

DBS2 Factoring Europe biedt American Style Factoring aan onder zeer interessante voorwaarden. Zo keren wij in tegenstelling tot andere aanbieders 100% van de factuurwaarde uit; uiteraard met aftrek van het vooraf overeengekomen vergoedingspercentage. Verder is jouw factuur direct verzekerd tegen wanbetaling. Door het krachtige debiteurenbeheer van DBS2 daaraan toe te voegen, kun je al snel al jouw facturen onderbrengen. Goed om te weten; DBS2 hanteert de scherpste tarieven in de markt.

Hoe werkt American Style Factoring bij DBS2?

Bij DBS2 bepaal je zelf welke factuur je wilt indienen, ofwel verkopen. DBS2 controleert jouw debiteur(en) op kredietwaardigheid. Nadat de factoringovereenkomst tussen jou en DBS2 is getekend, stuur je de eerste kopie van een factuur aan je klant naar DBS2.

Op de factuur zet je – in plaats van je eigen rekeningnummer– het rekeningnummer en cessietekst van DBS2 Factoring. Je ontvangt het geld binnen 24 uur en DBS2 ontvangt het geld na de afgesproken betalingstermijn van jouw klant. Geen risico, geen zorgen, geen administratie meer. (De cessietekst ontvangt u wanneer de overeenkomst getekend is).

6 Voordelen van American Style Factoring bij DBS2

  1. Je hoeft niet aan enorme omzet-eisen te voldoen.
  2. Je hoeft niet al je facturen uit te besteden, een gedeelte mag ook.
  3. Je facturen zijn altijd verzekerd tegen wanbetaling. We nemen het volledige debiteurenrisico van je over.
  4. Wij betalen direct 100% van het factuurbedrag uit. Dat is uitzonderlijk hoog.
  5. Wij nemen direct het debiteurenbeheer naar je klant voor onze rekening.
  6. Het vergoedingspercentage dat we rekenen behoort tot de scherpste in de markt.