Zo eenvoudig werkt factoring bij DBS2

Laten we eerst even kort ingaan op de vraag: wat houdt factoring in? Eenvoudig vertaald betekent factoring het financieren van je facturen. In de praktijk komt het regelmatig voor dat klanten een betalingstermijn hanteren van 30, 60 of soms wel 90 dagen. Al die tijd moet je op je geld wachten. Met factoring laat je jouw facturen vrijwel direct uitbetalen (in ieder geval binnen 24 uur) door een factorbedrijf. Deze neemt de factuur en debiteurenbeheer van je over.

Op deze manier verkort je jouw betalingstermijn en beschik je direct over liquide middelen, zonder hiervoor een schuld aan te gaan. Het is namelijk je eigen geld. Vergis je niet, factoring is niet alleen maar voor grote bedrijven - ook zzp'ers en mkb’ers maken vaak gebruik van deze vorm van financiële dienstverlening. Ook zijn er verschillende vormen van factoring.

Zo eenvoudig werkt factoring bij DBS2

1. Advies en voorstel
Neem contact op met ons team van factoring specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek. Binnen twee minuten kan hij je vertellen of je kunt factoren en zo ja, hoe. Als je daar prijs op stelt, ontvang je kort daarop een voorstel, compleet met uitleg over jouw factoringvorm, voorwaarden en tarieven.

2. Kredietcheck
Voor het tekenen van de factoringovereenkomst checkt DBS2 jouw debiteuren, waar jij voor wil factoren. Dit onderzoek geeft aan voor welke klanten factoring mogelijk is.

3. Verstuur je factuur
Je maakt de factuur op zoals gebruikelijk en voegt daar de DBS2 notificatietekst - voorzien van het DBS2 rekeningnummer - aan toe. De notificatietekst beschrijft dat de factuur is overgedragen aan DBS2 en dat je klant aan DBS2 moet betalen. Je stuurt de factuur - met DBS2 in de cc - naar je klant. Zo werkt het voor alle facturen die jij aan DBS2 wilt verkopen.

4. Zelfservice portaal
Via ons gebruiksvriendelijke portaal kun je een kredietcheck laten uitvoeren en je factuur indienen. Zo zie je snel of je kredietcheck op jouw debiteur is goedgekeurd en wanneer er uitbetaald wordt. Wanneer de debiteur wordt afgewezen, weet je meteen waarom.

5. Betaling binnen 24 uur
DBS2 betaalt jouw factuur vrijwel direct - maar in elk geval - binnen 24 uur aan je uit. De overeengekomen factoringkosten worden meteen verrekend.

6. Debiteurenbeheer door DBS2
Vanaf het moment dat jouw klant de factuur heeft ontvangen, neemt DBS2 het debiteurenbeheer volledig van je over. Betaalt een klant te laat of helemaal niet, dan dekt de kredietverzekeraar dat voor 90%.