Tien voordelen van factoring bij DBS2

Factoring is een populaire en snelgroeiende financieringsvorm voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) omdat deze werkwijze direct zorgt voor werkkapitaal. Anders gezegd, factoring is debiteurenbeheer mét financiering. Factoring biedt snel extra geld, kost je weinig tijd en vormt geen risico. Alle voordelen van factoring bij DBS2 hebben we overzichtelijk voor jou op een rij gezet.

1. Direct geld met factoring

Als ondernemer heb je mogelijk al meegemaakt dat je facturen te laat werden betaald, of – erger nog – helemaal niet. Gemiddeld betalen bedrijven hun rekeningen pas na 42 dagen. Als je jouw (niet vervallen) facturen overdraagt aan DBS2 heb je vrijwel direct - uiterlijk binnen 24 uur - dat geld op je rekening. Dat geeft jou direct de ruimte om aan je eigen betalingsverplichtingen te voldoen of te investeren in je bedrijf.

2. Geen jaarcijfers nodig

DBS2 hoeft geen jaarcijfers van je te hebben of andere zekerheden. Wij kijken alleen naar de kredietwaardigheid van jouw debiteur(en).

3. Minder tijd en geld bij debiteurenbeheer

DBS2 weet als geen ander hoe professioneel en effectief debiteurenbeheer werkt. Wij nemen graag je debiteurenbeheer uit handen, zodat je tijd en geld overhoudt. Kun jij weer gewoon doen waar je goed in bent: ondernemen.

4. Goedkoper inkopen

Met factoring van DBS2 heb je direct geld op je rekening. Met dat geld kun je handig gebruik maken van de betalingskortingen bij jouw leveranciers. Die willen ook graag een vlotte betaling. Gemiddeld krijg je wel tot 2% betalingskorting bij betaling binnen een week. Dat bespaart je weer geld, zeker als je veel inkoopt.

5. Factoring is eenvoudiger dan krediet bij de bank

Probeer in deze tijd nog maar eens geld te krijgen van een bank. En als dat lukt betaal je vaak de hoofdprijs. Met DBS2 factoring heb je snel geld tegen een heel scherp markttarief.

6. Factoring voor internationale facturen

Nederland is een echt exportland. Doe jij zaken in het buitenland, maar binnen Europa? DBS2 neemt ook internationale facturen van je over. En dat doen er niet veel ons na.

7. Persoonlijk advies

Bij DBS2 krijg je direct persoonlijk advies van ons team van factoring specialisten en van onze commercieel directeur Jaap van Aalst of factoring iets voor jou is. En als dat zo is geeft hij je de best passende factoring-vorm voor jouw bedrijf. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste oplossing.

8. Hoogste uitkeringspercentage van factoring

Waar je in de markt vaak maar tussen de 80 en 90% van je factuur krijgt uitbetaald, keert DBS2 in de regel altijd 100% aan je uit. Daarmee krijg je het hoogste uitkeringspercentage in de markt.

9. Verzekerd tegen wanbetaling

Met factoring bij DBS2 heb je geen debiteurenrisico meer. Al je facturen verzekert DBS2 tegen wanbetaling. Dus als jouw klant uiteindelijk niet betaalt, ligt het risico bij DBS2 en onze kredietverzekeraar.

10. Flexibele factoring

Bij, met name, Traditionele Factoring moet je doorgaans je volledige debiteurenportefeuille overdragen aan het factoringbedrijf. Bij DBS2 kun je het eerst proberen met een of enkele facturen. En als dat bevalt bepaal je nog altijd zelf hoe veel en hoe vaak je jouw facturen wilt verkopen. Dat is flexibele factoring van DBS2!