De voordelen van MKB- en ZZP-factoring bij DBS2

Als ondernemer in het MKB of als zzp'er verstuur je regelmatig facturen, waarvan je hoopt dat ze op tijd worden betaald. Want ook jij hebt je betalingsverplichtingen naar jouw leveranciers of onderaannemers. Als je lang op betalingen moet wachten heeft dat direct gevolgen voor de financiële basis van je onderneming. Het raakt direct je cashflow en de liquiditeit van je onderneming komt daardoor onder druk te staan.

Dit kun je voorkomen met factoring voor MKB en ZZP. Deze alternatieve financieringsvorm levert je direct geld op en houdt je debiteurenbeheer op orde. Factoring voor MKB en ZZP is bijzonder populair bij ondernemers die snel willen groeien en daarin willen investeren.

Hoe werkt de factoring voor het MKB en ZZP bij DBS2?

Het principe van factoring is eenvoudig, je laat je facturen die jouw klant nog moet betalen direct aan jezelf uitkeren. DBS2 Factoring Europe neemt jouw facturen over en int het verschuldigde bedrag bij jouw klant. Met onze factoringmaatschappij heb je dus meteen je geld op je rekening en hoef je niet op jouw klant te wachten.

Uiteraard betaal je ook voor deze dienstverlening. Afhankelijk van het soort factoring die je kiest - MKB Factoring, Traditionele Factoring of American Style Factoring - betaal je gemiddeld tussen de 1,5 en 3%.

Kort samengevat: met factoring worden je facturen direct betaald, verbeter je de liquiditeit van je onderneming en minimaliseer je jouw debiteurenrisico.

Voordelen van factoring MKB en ZZP bij DBS2:

  1. Je hoeft niet aan enorme omzet-eisen te voldoen.
  2. Je hoeft niet al je facturen onder te brengen, een gedeelte mag ook.
  3. Je facturen zijn altijd verzekerd tegen wanbetaling. We nemen het volledige debiteurenrisico van je over.
  4. Wij betalen binnen 24 uur 100% van het factuurbedrag uit. Dat is uitzonderlijk hoog.
  5. Wij nemen direct het debiteurenbeheer naar je klant voor onze rekening.
  6. Het vergoedingspercentage dat we rekenen behoort tot de scherpste in de markt.
  7. We hanteren minder strenge eisen aan de kredietwaardigheid van jouw klanten.

DBS2 en het debiteurenrisico

DBS2 neemt het debiteurenrisico van je over. Dit betekent dat onze kredietverzekeraar garant staat voor betaling van jouw facturen. Jouw debiteuren zijn verzekerd, waardoor jij als ondernemer gedekt bent voor het debiteurenrisico.

DBS2 verzorgt volledig debiteurenbeheer

DBS2 neemt álle werkzaamheden rondom debiteurenbeheer over voor alle facturen die je aan DBS2 hebt verkocht. Het enige wat je hoeft te doen, is de facturen versturen naar jouw debiteuren met DBS2 in de cc. DBS2 zorgt voor de rest van het traject: wij betalen de facturen direct aan je uit, verzorgen de betalingsherinneringen en incasso’s.

Gedeeltelijke factoring

Niet elke klant betaalt jouw facturen op tijd. Tegelijkertijd heb je er vast ook een aantal die altijd snel betalen. Heb je klanten die het regelmatig niet zo nauw nemen met betalen, dan kan je van DBS2 gebruik maken voor specifiek die groep. Dat voorkomt onnodige stress, tijd en negatieve gesprekken met jouw klanten.