Factoring voor ondernemers: jouw factuur direct uitbetaald

Steeds vaker kiezen freelancers, zzp’ers en ondernemers in het MKB voor factoring. Niet zo gek, de vele financiële verplichtingen kosten een hoop tijd. Met factoring ben je als ondernemer verzekerd van adequaat debiteurenbeheer; zonder dat je ernaar om hoeft te kijken.

Wat is factoring?

Factoring is het financieren van je facturen. In de praktijk komt het regelmatig voor dat klanten een betalingstermijn hanteren van 30, 60 of soms wel 90 dagen. Al die tijd moet je op je geld wachten. Met factoring laat je jouw facturen direct uitbetalen (in ieder geval binnen 24 uur) door een factorbedrijf. Terwijl jij meteen over je geld beschikt, pakken wij als factoringbedrijf het debiteurenbeheer voor je op.

Factoring bij DBS2 werkt enorm eenvoudig. Binnen vier stappen is factoring al geregeld.

Waarom factoring?

Factoring is geschikt voor bedrijven van iedere grootte. Als je jouw (niet vervallen) facturen overdraagt aan DBS2 heb je direct - uiterlijk binnen 24 uur - dat geld op je rekening. Wij weten als geen ander hoe professioneel en effectief debiteurenbeheer werkt. Daarom nemen wij graag je debiteurenbeheer uit handen, zodat je tijd en geld overhoudt. Kun jij weer gewoon doen waar je goed in bent: ondernemen.

Bekijk alle voordelen van factoring bij DBS2.

Soorten factoring

Er bestaan meerdere soorten factoring. Welke soort je kiest is een strategische keuze. Welke financiële doelen heb je met je onderneming en binnen welke tijdsperiode wil je die realiseren? Welke risico’s wil je daarmee nemen of wil je risico’s absoluut uitsluiten? Hoe intensief wil je gebruik maken van factoring? Dit kan variëren van een enkele facturen tot het volledig uit handen geven van je debiteurenbeheer. De intensiteit van factoring hangt tevens samen met het betalingsgedrag van je klanten. Kortom, er zijn een heel scala aan vragen die uiteindelijk moeten leiden tot de best passende vorm van factoring voor jouw bedrijf. Daarbij verschillen de kosten per factoring soort. Onze commercieel directeur Jaap van Aalst kan je vrijblijvend adviseren over welke soort factoring het beste bij jou en je onderneming passen. Als je daar prijs op stelt, ontvang je kort daarop een voorstel, compleet met uitleg over jouw vorm van factoring en de bijbehorende voorwaarden en tarieven.

Factoring goed geregeld bij DBS2

Bij DBS2 Factoring kun je dus terecht voor Traditionele Factoring, American Style Factoring als MKB Factoring voor zowel lange als korte betalingstermijnen. Je factureert aan de klant met vermelding van onze gegevens en stuurt ons een kopie van de factuur. In ruil voor de dienst betaal je een kleine vergoeding. DBS2 hanteert scherpe, vaste tarieven. Bij ons geen verborgen kosten, zo komt je nooit voor verrassingen te staan.