Factoring bij DBS2 als alternatieve financiering

MKB-ondernemers die alternatieve financiering zoeken voor een krediet bij de bank, lopen snel vast in een oerwoud van meningen, suggesties en alternatieve feiten. Zo gaat het praatje dat alternatieve financiering alleen interessant is als je geen krediet kunt krijgen bij de bank. Of dat niet-bancaire financiering duurder zou zijn dan de bank. Factoringbedrijf DBS2 zet de meest voorkomende geruchten voor je op een rij.

Alleen grootbanken zijn er voor MKB-financiering

Veel MKB-ondernemers denken nog dat je alleen bij de drie Nederlandse grootbanken (Rabobank, ING en ABN-AMRO) terecht kunt voor een financiering van hun bedrijf. En dat alternatieve financieringen er alleen maar zijn voor bedrijven die geen reguliere – lees bancaire - financiering kunnen krijgen. Ook speelt de angst voor een negatief imago een rol.

De praktijk is gelukkig anders. De grootbanken zijn nu nog wel de dominante spelers voor ondernemingsfinancieringen. Maar er zijn inmiddels vele en goede alternatieven beschikbaar: het direct laten uitbetalen van je facturen door een factoringmaatschappij, crowdfunding- en lending, microkrediet, leasen en private leningen; bijvoorbeeld via familie of vrienden. De laatste blijft misschien risicovol onder de noemer: met familie moet je wandelen en niet handelen.

Alleen voor bedrijven die geen bankfinanciering kunnen krijgen

Is niet-bancaire financiering alleen maar voor bedrijven die geen bankkrediet kunnen krijgen? Het antwoord is helder: nee! Want waarom zou je naar een bank gaan als de alternatieven voor het oprapen liggen? Misschien past een andere geldverstrekker wel veel beter bij jouw ondernemingsvorm, je business en je imago.

De vraag is dus of het terecht is dat een bedrijf als zwak wordt gezien als er geen bancaire lening kan worden verkregen. Ondernemers zien kansen, banken denken in bedreigingen en risico’s. De alternatieve geldverstrekkers van nu wegen hun kansen en risico’s vaak anders dan banken. Dat biedt ondernemers veel meer mogelijkheden om een passende financieringsvorm te krijgen.

Alternatieve financiering is duur

Dit is ook een veelgehoord fabeltje en berust op het feit dat appels en peren met elkaar worden vergeleken. Bancaire en niet-bancaire financiering zijn verschillende financiële producten met andere voorwaarden en vooral ook andere zekerheden. Bij de bank betaal je naast rente ook nog aanvullende kosten en provisie. Bovendien moet je doorgaans ook gelijk al gaan aflossen. Bij de alternatieve financiers betaal je alleen rente of een vergoedingspercentage. In de regel vragen zij ook minder zekerheden dan banken.

Kies voor factoring als alternatieve financiering

Heb je snel geld nodig of heb je veel openstaande rekeningen? Overweeg dan eens factoring, een populaire financieringsvorm voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het principe van factoring is simpel: DBS2 Factoring neemt de factuur van je over, betaalt het verschuldigde bedrag direct aan je uit en incasseert vervolgens de openstaande rekening bij jouw klant(en).

En daarmee creëer je direct groeikapitaal, kun je openstaande rekeningen snel voldoen en ben je ook nog eens van je debiteurenbeheer af. Makkelijk zat. Wanneer je als MKB’er of ZZP'er kiest voor factoring bij DBS2 hoef je niet te voldoen aan enorme omzet-eisen. Je kunt direct al starten met factoring met een gedeelte van je facturen. Factoring voor MKB en ZZP biedt jou als ondernemer tal van voordelen!