Aanmelden voor factoring bij DBS2: zo bereid jij je voor

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering waarbij de debiteurenportefeuille wordt verkocht aan een factoringbedrijf dat zorgt dat de vorderingen worden geïnd. De factormaatschappij ontvangt daarvoor een percentage van de omzet. Het bedrijf dat de debiteuren verkoopt, ontvangt direct bijna het hele bedrag van de uitstaande vorderingen. Hierdoor beschik je dus direct over extra werkkapitaal.

In dit artikel vertellen we je meer over de vragen die je moet beantwoorden om factoring te kunnen krijgen bij DBS2. Dat is handig wanneer je een afspraak hebt met ons team van factoring specialisten of met commercieel directeur Jaap van Aalst over het verkopen van jouw facturen aan DBS2, maar ook wanneer je in het algemeen meer wilt weten over factoring bij DBS2.

Vijf vragen over factoring bij DBS2

DBS2 wil zijn klanten graag goed leren kennen om ze zo goed mogelijk van advies te voorzien. Zo komen we erachter of je in aanmerking komt voor factoring en welke vorm van factoring het beste aansluit op jouw bedrijfsvoering.

Heb je een afspraak met een van onze factoring-specialisten of met onze commercieel directeur Jaap van Aalst? Bereid je dan vast voor op deze vijf vragen over factoring:

1. Wat is de rechtsvorm van je onderneming?
Allereerst is het belangrijk om te weten wat de rechtsvorm van jouw onderneming is. Heb je een eenmanszaak, dan liggen de aansprakelijkheden heel anders dan wanneer je een besloten vennootschap (bv) hebt, of een vennootschap onder firma (vof). De rechtsvorm van jouw onderneming is belangrijk, omdat je met factoring een juridische overeenkomst aangaat.

2. Wat zijn je bedrijfsactiviteiten?
Iedere onderneming of organisatie heeft activiteiten, vaak in de vorm van het leveren van producten of diensten. We willen graag zo goed mogelijk weten wat je onderneming precies doet. Bij de inschrijving van jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel heb je als het goed is een of meerdere SBI-code(s) ontvangen. Deze Standaard Bedrijfsindeling van het CBS bepaalt zaken zoals het verlenen van vergunningen, het verstrekken van subsidies, verzekeringspremies en debiteurenrisico’s.

3. Hoe lang bestaat je onderneming?
Om factoring bij DBS2 te kunnen krijgen, moet je onderneming minimaal een half jaar bestaan. Dit geldt alleen voor een besloten vennootschap (BV), niet voor eenmansbedrijven.

4. Hoeveel omzet maak je per jaar?
Omzet krijg je meestal via de verkoop van producten of diensten, maar er zijn ook andere vormen van omzet, zoals rente en dividend. De omzet van een onderneming gaat niet zozeer over het succes van je onderneming, maar meer over de grootte van de onderneming. Het is voor ons belangrijk om te weten wat je omzet is, omdat de omzet van je bedrijf het tarief voor factoring bepaalt. Meer over de kosten van factoring lees je hier.

5. Hoeveel inkoopfacturen heb je per jaar?
Als je als ondernemer producten of diensten inkoopt, krijg je hiervoor een inkoopfactuur met daarop het bedrag dat je de leverancier verschuldigd bent – inclusief de omschrijving van het geleverde, de hoeveelheid en wanneer je het hebt gekocht. Heb jij veel inkoopfacturen? Dan is het zelfs mogelijk om geld te verdienen met factoring bij DBS2. Hoe dat precies werkt, lees je hier.