Geld verdienen met factoring bij DBS2

Factoring is een opkomende financieringsvorm voor het MKB en zzp’ers. Deze vorm van financiering stelt relatief weinig eisen aan je onderneming, is flexibel inzetbaar en zorgt voor direct werkkapitaal. Met factoring houd je je bedrijf financieel gezond doordat je voldoende liquiditeit hebt om maandelijks aan je financiële verplichtingen te voldoen. Net als alle financieringsvormen kost factoring geld. Maar deze vorm heeft voor veel bedrijven aantrekkelijkere tarieven en voorwaarden. Maar wist je dat je ook geld kunt verdienen met factoring? Hoe dat zit, lees je hier.

Geld verdienen met factoring: een voorbeeld

Om uit te leggen hoe je geld kunt verdienen met factoring, geven we hieronder een voorbeeld.

Stel, je hebt een detacheringsbedrijf dat zzp’ers verhuurt aan verschillende opdrachtgevers. Je opdrachtgevers zijn betrouwbare debiteuren die keurig elke maand jouw facturen betalen. Jij ontvangt elke maand van jouw zzp’ers een factuur en je betaalt ze ook netjes aan het eind van de maand. Niets aan de hand, iedereen blij.

Maar hoe verdien je dan geld met factoring?

Je vraagt je inhuurkrachten – zpp’ers – of ze hun factuur binnen 48 uur betaald willen hebben in plaats van 30 dagen. De vergoeding die je hen hiervoor vraagt is 4%. Deze facturen ga je factoren, ofwel verkopen aan DBS2 tegen een tarief van 2%. Je ontvangt dan 95% van de factuurwaarde binnen 24 uur. Hiermee heb je dus direct 2% verdiend. Zo simpel werkt het eigenlijk.

Stel dat 20% van jouw inhuurkrachten graag snel – binnen 48 uur – hun geld willen ontvangen, hoef je alleen deze facturen te factoren. De andere groep zzp’ers krijgt gewoon keurig aan het eind van de maand hun rekening betaald.

Met deze vorm van traditionele factoring betaal je dus slechts 2% factortarief over 30 dagen en ontvang je direct 95% van alle ingediende zzp-facturen.