Do-Bo Transportdiensten

"Factoring geeft me rust"

Cees Schraag is een aanstekelijk optimische én vooral hard meewerkende ondernemer. Hij is eigenaar van een tweetal bedrijven: Do-Bo Transportdiensten en Ke-No Tanktransport. Elke dag komt hij handen en tijd te kort om alles te doen wat zijn klanten van hem vragen. Daarom draait hij zijn handen nergens voor om, en neemt met het grootste gemak plaats achter het stuur van een transportbusje of vrachtauto.

Net als zijn opdrachtgevers kreeg Cees, een aantal jaren terug, steeds meer last van lange betaaltermijnen. Dat gaf hem een onrustig gevoel. "Ik sta er vrij simpel in" - zegt Cees. "Als ik voor je heb gewerkt, dan wil ik graag snel betaald worden. Ik hou van die zekerheid en dat hoort - voor mij - bij netjes zaken doen. Ook ik heb mijn verplichtingen, waarbij ik áltijd snel tot betaling overga. Nu wijs ik niet met een beschuldigende vinger naar mijn klanten. Zij hebben hetzelfde probleem, we zitten in hetzelfde schuitje. Op zoek naar een oplossing, wees een vriend mij op de factoring services van DBS2. Je factuur direct betaald én verzekerd - dat leek me wel wat."

Iemand recht in de ogen aankijken

"Nu moet je voorstellen, ik heb het de hele dag druk met van alles", vervolgt Cees. "Je denkt toch niet dat ik de tijd kan vrijmaken om alle voors, tegens en mogelijkheden - van álle factoringvormen en álle aanbieders - tegen elkaar af te wegen. Ik heb geen zin om het hele internet uit te lezen. Een belletje met Jaap van Aalst (DBS2) bracht uitkomst. Hij kwam langs op mijn bedrijf. Kijk! Daar hou ik van: iemand recht in de ogen aankijken. Dat zegt mij doorgaans meer dan een handtekening onder een contract. Na een goed gesprek heeft Jaap een factoringvoorstel gedaan dat het beste past bij mijn bedrijven én klanten. Het DBS2 team heeft in een mum van tijd alles snel in stelling gebracht. Voor ik het wist, kreeg ik mijn facturen vrijwel direct uitbetaald."

Eerlijkheid duurt het langst

"Afspraak is afspraak. Zo zit ik in elkaar, zo zit DBS2 in elkaar. Ik heb vanaf de snelle start nooit meer op mijn geld moet wachten. Er is wel eens wat misgelopen, maar dat lag tit nu toe altijd aan onszelf. Gelukkig is er dan mijn vaste contactpersoon, Suzanne. Zij is altijd goed bereikbaar. Een mailtje, appje of belletje - en alles is geregeld. Je weet niet half hoe prettig dat is. Natuurlijk is er een handig online platform waarin je alles zelf kunt regelen. Maar als ik achter het stuur zit, dan heb ik daar helemaal geen tijd voor. Dan wil ik gewoon even kunnen bellen."

Samen succesvol

"Hoewel het me vooral om de rust en zekerheid ging, heeft de factoring via DBS2 me nog veel meer gebracht. Omdat ik de cashflow naar voren wist te trekken, kreeg ik beschikking over meer werkkapitaal dat ik kon investeren in de groei van mijn bedrijven. Toen ik het bedrijf overnam in 2009 startte ik met 1 busje en 5 vrachtwagens. Vanaf het moment (2018) dat ik ging factoren, zijn we sterk gaan groeien. Vandaag heb ik 9 busjes en 9 vrachtauto's op de weg. En de rek is er nog lang niet uit. Dankzij DBS2 kan ik de groei gerust financieren."

Iedereen blij

"Je denkt er misschien niet direct over na", besluit Cees, "maar factoring via DBS2 heeft nog een ander mooi effect - waar ik van te voren niet over had nagedacht. Ik hoef nooit meer sjaggerijnige belletjes te doen naar mijn klanten. Dat doet de relatie goed. Wat blijkt: zij ervaren DBS2 ook als een prettige partij. Het debiteurenbeheer is strak, op tijd, gepast, zakelijk. En er valt nooit een onvertogen woord. DBS2 is echt een goed verlengstuk van mijn organisatie geworden."