"DBS2 Factoring is verankerd in mijn groeistrategie"

Simon Adriaan Visscher is een veelzijdig ondernemer. Hij geeft succesvol leiding aan meerdere ondernemingen, waaronder een bouwbedrijf. Terwijl de wereld in de houtgreep werd genomen door COVID-19 - en de horeca en het hotelwezen nagenoeg op slot gingen - liet Simon zich niet weerhouden. Samen met Theodoor Visscher en Stephan Stokkermans lanceerde hij een nieuw concept voor precies deze groep: Adriaan Werkt. Om het concept kracht bij te zetten, werd de service van DBS2 Factoring opgenomen in de bedrijfs- en groeistrategie.

Intermediair en opleider

Adriaan Werkt is de intermediair en opleider waar hotels en horeca terecht kunnen voor het tijdelijk opschalen met goed opgeleid personeel. Denk aan bediening, koks, house cleaning en general cleaning. Met name bij hotels zie je sterke seizoensinvloeden, en is er af en aan extra personeel nodig. Met Adriaan Werkt als partner, beschik je over een flexibele schil. Daar is steeds meer vraag naar. 

Als hotel- en horeca-ondernemer zit je klem. Aan de ene kant heb je goed personeel nodig, maar als je dat talent geen zekerheid kunt bieden, is het dweilen met de kraan open. Want hoe zorg je continu voor de juiste bezetting? Hoe zorg je er voor - iedere keer weer - dat nieuw personeel meteen de fijne kneepjes van het vak kent. Dit probleem lost Adriaan Werkt voor je op.

Eigenaar Simon Adriaan Visscher
Eigenaar Simon Adriaan Visscher van Adriaan Werkt B.V.

Groei nauwelijks bij te houden

Terwijl COVID-19 heerst, is Adriaan Werkt sterk uit de startblokken gekomen. In minder dan een jaar heeft het jonge bedrijf al ruim 50 man in haar gelederen en fungeert het als flexibele schil voor Grand Hotel ter Duin en het Palace Hotel in Noordwijk. Het is dermate succesvol dat het de vraag uit de markt nauwelijks kan bijhouden. Het zet daarom alles op alles om te kunnen groeien. Om deze reden werd DBS2 al voor de lancering als launching partner hierbij betrokken. 

Groei vraagt om groeikapitaal

Als je klanten lange betalingstermijnen hanteren, kun je als start-up moeilijk grootkapitaal voorfinancieren. Zeker vandaag. Bij de bank hoef je niet aan te kloppen. Wat je nodig hebt, is boter bij de vis. Door je facturen direct betaald te krijgen, kan je eenvoudig aan je verplichtingen voldoen. Dat maakt dat je personeel en leveranciers je als betrouwbaar gaan waarderen. Niet onbelangrijk: het stelt je bovendien in staat om te investeren in verdere groei.

DBS2 heeft echt meegedacht met ons concept en gunstige voorwaarden geschept waar we elke dag de vruchten van plukken.

Bij Adriaan Werkt strekt groei verder dan het aannemen van nieuw personeel. Binnen afzienbare tijd mikt het bedrijf op meerdere vestigingen door het hele land en een offline en online academy, waarmee opleidingen schaalbaar kunnen worden aangeboden. De academy is dan niet alleen toegankelijk voor eigen personeel, maar ook voor concurrenten en individueel talent. Al deze ambities vragen om financiering, waarin DBS2 Factoring een belangrijke rol speelt. 

DBS2 denkt mee

Adriaan Visscher vertelt: "Ik ken DBS2 als een uitmuntend betrouwbare partner. Eén die niet alleen binnen de kaders van het contract of geldende maatstaven denkt. Probeer maar eens als start-up een factoraar te vinden die bereid is om meteen vanaf de start samen te werken. Een succesvol trackrecord van drie jaar is al snel een vereiste om in aanmerking te komen voor factoring.

DBS2 heeft écht meegedacht met ons concept en gunstige voorwaarden geschept waar we nu elke dag de vruchten van plukken. Ze staan altijd voor ons klaar. Eén belletje of mail met je vaste contactpersoon en er wordt direct actie ondernomen".