Veilig zakendoen in Engeland door factoring bij DBS2

Bijna drie op de vijf bedrijven die zakendoen met Engeland vrezen dat hun bedrijfsvoering duurder wordt door de Brexit. Dit schrijft Lennard van Otterloo, Brexit-expert op deondernemer.nl.

Momenteel heeft een kwart van de bedrijven die zakendoen met Engeland hun bedrijfsvoering nog niet aangepast, omdat zij nog niet goed weten wat de Brexit-impact is op hun bedrijf. Een derde ondervindt al direct hinder in het afnemen van diensten of producten, omdat deze niet of niet meer kunnen worden afgenomen.

Extra douaneformaliteiten kosten meer geld

“De impact van Brexit op de kosten verschilt per sector, hoe meer gereguleerd hoe groter de impact. Voor voedsel en financiële dienstverlening hakt het er meer in dan kleding of tuinmeubilair,” schrijft van Otterloo, ondernemer in Londen. De extra douaneformaliteiten kosten ook nog eens extra geld en tijd, waardoor het voor MKB-bedrijven ingewikkelder wordt om zaken te blijven doen, want soms is het volume of de marge te klein om dat rendabel te maken.

Daarnaast verwacht de auteur dat het nieuwe UKCA-keurmerk voor extra kosten in de toekomst gaat zorgen, zoals extra keuringen en mogelijk leidt dat zelfs tot aanpassingen aan je product. Van Otterloo: “Ik verwacht dan ook dat sommige bedrijven besluiten om de Britse markt maar helemaal te laten liggen terwijl er voor anderen juist nu wel kansen liggen omdat de concurrent zich terugtrekt.”

Veilig zakendoen in Engeland door factoring bij DBS2

Doe jij al zaken met Engeland of wil je dat juist nu gaan doen? Overweeg dan eens factoring, een populaire financieringsvorm voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) en uitermate geschikt voor veilig zakendoen met Engeland.

De extra kosten die je maakt of gaat maken los je eenvoudig op door factoring bij DBS2: wij nemen de factuur van je over, betalen het verschuldigde bedrag direct aan je uit minus de van tevoren afgesproken fee en incasseren vervolgens de openstaande rekening bij jouw klant(en). Zodat jij direct geld hebt om de extra kosten te financieren en je je weer kunt richten op het veilig zakendoen met Engeland.