Bedrijfsovername financieren door factoring bij DBS2

Bedrijfsovernames en fusies in Nederland lijken weer populair, blijkt uit cijfers van het CBS. Waar in het eerste kwartaal van 2020 nog 1.910 bedrijven werden overgenomen of fuseerden, is dit aantal in het eerste kwartaal van 2021 toegenomen tot maar liefst 2.730 bedrijven.

Dat is een stijging van bijna 70%! Bij een bedrijfsovername komt veel kijken, zoals informatie over de koper. Mag en kan hij kopen? En onder welke voorwaarden? Verder is de wijze van financieren een belangrijk onderdeel van het bedrijfsovernameproces. Maar welke vormen van financiering zijn er eigenlijk als je een bedrijf wil overnemen?

Financieringsvormen bij bedrijfsovername

Bij een bedrijfsovername gaat het gemiddeld genomen over flinke bedragen. En daarmee wordt de traditionele financiering al snel een probleem. Voor een bankkrediet stelt de bank vaak aanvullende eisen (zoals een combinatie van financiering), zodat de bank niet het enige risico loopt.

Dan zijn er nog mogelijkheden als crowd-funding of het zoeken van een private investeerder. Je kunt ook een achtergestelde lening afsluiten bij de verkoper, dat geeft overige financierders het vertrouwen dat de verkoper het wel met je ziet zitten.

Verdere alternatieven zijn nog winstrecht, waarbij de verkoper dan een aantal jaren na de overdracht van het bedrijf recht houdt op een percentage van de winst. Ook zijn geleidelijke overname vormen mogelijk, waarbij het aangekochte bedrijf langzamerhand overgaat van verkoper naar koper. Een earn-out regeling valt ook in die categorie. Tot slot is ook factoring een geschikte manier om een bedrijfsovername te financieren.

Factoring bij DBS2 als financiering van een bedrijfsovername

Bij factoring denken de meeste mensen aan debiteurenfinanciering, gebaseerd op het verkopen van je facturen. Maar factoring bij DBS2 is juist ook interessant bij het financieren van een bedrijfsovername of een management buy-out, voor zowel koper als verkoper.

De verkoper heeft met factoring bij DBS2 gemiddeld binnen vier maanden zijn geld, als de koper zijn volledige debiteurenbeheer aan DBS2 overdraagt. Op deze manier kun je zonder allerlei ingewikkelde of gestapelde financieringen snel en overzichtelijk een bedrijfsovername financieren.

De voordelen van factoring bij DBS2 bij een bedrijfsovername zijn:

  1. Gunstiger voorwaarden en tarieven dan bij de bank
  2. Maakt geld beschikbaar binnen de over te nemen onderneming
  3. Binnen 24 uur geld op je rekening

Meer weten over factoring bij een bedrijfsovername?

Factoring is een populaire financieringsvorm voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Anders gezegd, factoring is debiteurenbeheer mét financiering. Het principe van factoring is feitelijk simpel: DBS2 Factoring neemt de factuur van je over, betaalt het verschuldigde bedrag direct aan je uit en incasseert vervolgens de openstaande rekening bij jouw klant. En daarmee heb jij snel je geld en ben je ook nog eens van je debiteurenbeheer af. Makkelijker kunnen we het niet maken.