Liquiditeit verbeteren met factoring

Als ondernemer heeft u doorlopend voldoende werkkapitaal nodig. Voor niets gaat de zon op. U heeft allerhande kosten. Zo heeft u werkmateriaal nodig, betaalt u maandelijks de huur van uw bedrijfspand en uw personeel ontvangt het salaris ook graag op tijd.

Op naar de bank

Er zijn diverse manieren om de liquiditeit van uw onderneming te verbeteren. Toch denken veel ondernemers enkel aan een lening bij de bank. 

Waar dit vroeger nog vrij gangbaar was, is dit vandaag de dag een stuk complexer. 

Banken hanteren strenge regels bij het verstrekken van een krediet en de kans dat u een ‘nee’ te horen krijgt is tegenwoordig groot. En krijgt u wel een positief antwoord? 

Dan kan het zomaar lange tijd duren voor uw aanvraag volledig verwerkt is. Ondertussen stagneert de groei van uw bedrijf

Risicoloos de liquiditeit verbeteren

Blijven ondernemen terwijl de liquiditeit in korte tijd verbetert? Dat kan door middel van factoring. Bij factoring draagt u het debiteurenrisico over aan een factoringbedrijf (zoals DBS2 Factoring). Het factoringbedrijf betaalt uw facturen direct aan u uit, uw klant betaalt het factoringbedrijf. Het betalingsrisico wordt dus overgenomen.

Met factoring beschikt u altijd binnen korte tijd over uw geld en bent u verzekerd van een constante cashflow. Op deze manier kunt u de liquiditeit van uw bedrijf op korte termijn aanzienlijk verbeteren. Winst op alle fronten dus!

Sterk kunnen concurreren dankzij factoring

Een goede liquiditeit biedt u een sterke uitgangspositie. Of u nu werkt als zzp’er of in mkb-sector, iedereen wil zijn mannetje kunnen staan in de huidige markt. Wanneer de liquide middelen niet toereikend zijn, zult u veel energie en tijd kwijt zijn aan het managen van de financiële situatie. Zonde, want deze tijd zou u ook kunnen steken in de positionering van uw bedrijf. Een gezond bedrijf met een goede liquiditeit is een stevige concurrent.

Starter of doorgewinterde ondernemer

Of u nu net een onderneming gestart bent of al jaren een bedrijf van flinke omvang runt: factoring kan altijd. Zowel voor kleine als grote ondernemers is continuïteit in de inkomsten belangrijk. Zo kunt u blijven doen waar u goed in bent, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de financiën. Factoring neemt u immers een heel stuk van uw administratieve lasten uit handen.

Wilt u de liquiditeit van uw onderneming verbeteren en bent u benieuwd wat factoring voor u kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs.