Liquiditeit verbeteren met factoring

Als ondernemer heb je doorlopend voldoende werkkapitaal nodig. Voor niets gaat de zon op. Je hebt allerhande kosten. Zo heb je werkmateriaal nodig, betaal je maandelijks de huur van je bedrijfspand en je personeel ontvangt het salaris ook graag op tijd.

Op naar de bank

Er zijn diverse manieren om de liquiditeit van je onderneming te verbeteren. Toch denken veel ondernemers enkel aan een lening bij de bank. Waar dit vroeger nog vrij gangbaar was, is dit vandaag de dag een stuk complexer. Banken hanteren strenge regels bij het verstrekken van een krediet en de kans dat je een ‘nee’ te horen krijgt, is tegenwoordig groot. En krijg je wel een positief antwoord? Dan kan het zomaar lange tijd duren voor je aanvraag volledig verwerkt is. Ondertussen stagneert de groei van je bedrijf.

Risicoloos de liquiditeit verbeteren

Blijven ondernemen terwijl de liquiditeit in korte tijd verbetert? Dat kan door middel van factoring. Bij factoring draag je het debiteurenrisico over aan een factoringbedrijf (zoals DBS2 Factoring). Het factoringbedrijf betaalt je facturen direct uit, je klant betaalt het factoringbedrijf. Het betalingsrisico wordt dus overgenomen.

Met factoring beschik je altijd binnen korte tijd over je geld en ben je verzekerd van een constante cashflow. Op deze manier kun je de liquiditeit van je bedrijf op korte termijn aanzienlijk verbeteren. Winst op alle fronten dus!

Sterk concurreren dankzij factoring

Een goede liquiditeit biedt je een sterke uitgangspositie. Of je nu werkt als zzp’er of in mkb-sector, iedereen wil zijn mannetje kunnen staan in de huidige markt. Wanneer de liquide middelen niet toereikend zijn, zul je veel energie en tijd kwijt zijn aan het managen van de financiële situatie. Zonde, want deze tijd zou je ook kunnen steken in de positionering van je bedrijf. Een gezond bedrijf met een goede liquiditeit is een stevige concurrent.

Starter of doorgewinterde ondernemer

Of je nu net een onderneming gestart bent of al jaren een bedrijf van flinke omvang runt: factoring kan altijd. Zowel voor kleine als grote ondernemers is continuïteit in de inkomsten belangrijk. Zo kun je blijven doen waar je goed in bent, zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over de financiën. Factoring neemt je immers een heel stuk van je administratieve lasten uit handen.