Factoring voor de schoonmaakbranche: ideaal of compleet overbodig?

Een schoonmaakbedrijf krijgt te maken met veel verschillende klanten. Uw medewerkers komen over de vloer bij bedrijven in uiteenlopende branches. Van autobedrijven tot advocatenkantoren, het kan zomaar in één week de revue passeren. Veelzijdig, maar de communicatie en afspraken met zoveel verschillende bedrijven kan gemakkelijk leiden tot ruis. Ook op financieel gebied.

Financiële flexibiliteit dankzij factoring

De ene branche is de andere niet, hetzelfde geldt voor betaaltermijnen. Waar uw ene klant een betaaltermijn van een maand hanteert, is bij een andere klant ruim anderhalve maand meer dan normaal. 

Iedere branche en ieder bedrijf hanteert andere regels. Het grootste nadeel van deze wisselende betaaltermijnen is dat u niet kunt vertrouwen op uw inkomsten.

Factoring voor schoonmaakbedrijven

Continuïteit in de cashflow, dat is wat iedere ondernemer graag heeft. Maar de realiteit is dat dit maar zelden het geval is. Ook binnen uw schoonmaakbedrijf zal dit geen onbekend gegeven zijn. 

Wanneer uw bedrijf al een tijdje volledig ‘up & running’ is, zal het niet direct grote problemen opleveren. U heeft immers een buffer.

Maar wat als er werkmaterieel toe is aan vervanging? Of als u plannen heeft om een grote investering te doen ter uitbreiding van uw bedrijf? Dan is het fijn te weten dat de inkomsten in constant tempo doorlopen. 

En daar komt factoring om de hoek kijken. Want wanneer u gebruik maakt van factoring, weet u zeker dat u altijd op tijd uw geld binnen heeft. Zo betalen we bij DBS2 bijvoorbeeld binnen 24 uur het gehele factuurbedrag aan u uit. Daar heeft u dus geen omkijken naar.

En dat is direct een tweede punt. Een stuk minder kopzorgen en een afname in de werkzaamheden. Want debiteurenbeheer is tijdrovend. Het nalopen van betalingen, het versturen van aanmaningen en het nabellen van wanbetalers. 

Het levert een hoop frustratie en extra werk op. Kiest u voor factoring, dan wordt uw debiteurenbeheer van u overgenomen. Klinkt goed toch?

Factoring voor het startende schoonmaakbedrijf

Met name startende ondernemingen vinden het spannend om in zee te gaan met een factoringbedrijf. Snappen we, u bent pas net begonnen en de financiële middelen zijn waarschijnlijk ook nog niet waar u ze hebben wilt. Maar juist daarom is factoring de overweging waard.

Bij het starten van een schoonmaakbedrijf komen veel kosten kijken. U heeft wellicht al een paar klanten binnen, maar dat zal de eerste maanden maar net aan de kosten dekken. U heeft schoonmaakmiddelen, werkmaterieel en werkkleding nodig. U huurt een pand en heeft een of meerdere bedrijfsauto’s aangeschaft. U begint met slechts een paar man personeel, maar dit personeel wil natuurlijk wel betaald worden.

Uw liquiditeit moet zo snel mogelijk op de rit zijn. En factoring maakt dit mogelijk. Want juist deze eerste maanden kunt u het zich niet permitteren om te moeten wachten op betalingen. Iedere euro is hard nodig.

Hoe fijn is het dan ook als u zeker weet dat factuurbedragen binnen een dag op uw rekening staan. Haalt een stukje stress weg toch? En dat is winst, want als starter zijn er al genoeg stressfactoren. Factoring verbetert de liquiditeit van uw bedrijf en helpt u een buffer te creëren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van factoring voor de schoonmaakbranche?