Direct contact? 071 40 88 164
Impressie foto

Solvabiliteit

Solvabiliteit verbeteren met factoring

Solvabiliteit is een financieel gegeven dat aangeeft hoe een bedrijf er financieel voor staat. Het geeft aan of en in hoeverre uw bedrijf afhankelijk is van schuldeisers. Voor financiers is het een belangrijk gegeven bij het beoordelen van een kredietaanvraag.

Kunt u aan uw betalingsverplichtingen voldoen op het moment dat uw bedrijf stopt of failliet gaat?

Ook voor leveranciers is de solvabiliteit van een bedrijf van belang. Een goede solvabiliteit geeft immers vertrouwen om zaken te doen.

Solvabiliteit berekenen

Hoe berekent u de solvabiliteit (ook wel solvabiliteitsratio genoemd) van uw bedrijf? U deelt uw eigen vermogen door het totale vermogen en vermenigvuldigt de uitkomst met 100 procent.

Solvabiliteit verbeteren met factoring

Is uw bedrijf onvoldoende solvabel, dan kunt u uw solvabiliteit verbeteren met factoring. Factoring wil zeggen dat u uw debiteurenrisico overdraagt aan een factoringbedrijf. DBS2 is al meer dan 10 jaar specialist in factoring voor freelancers, ZZP’ers en ondernemers in het MKB.

Zodra wij met u een overeenkomst hebben gesloten, stuurt u ons een kopie van uw uitstaande facturen. Op die facturen aan uw klanten zet u onze naam en ons rekeningnummer in plaats van uw eigen rekeningnummer. Uw klant merkt nauwelijks verschil. Alleen het rekeningnummer is immers anders als u kiest voor solvabiliteit verbeteren met factoring. Potentiële klanten krijgen vaak juist meer vertrouwen omdat ze weten dat u uw afspraken kunt nakomen.

Eventueel kunt u ook de facturatie door DBS2 laten verzorgen. Dan ontvangen wij graag de getekende declaraties, werkbonnen of urenstaten.

DBS2 betaalt u het openstaande bedrag van de facturen binnen 2 werkdagen uit. Het debiteurenrisico nemen wij van u over. Factoring werkt op die manier ook als een kredietverzekering. In ruil voor onze dienstverlening betaalt u een vaste vergoeding.

Met het uitbesteden van het debiteurenrisico kunt u zorgeloos ondernemen en kan uw bedrijf blijven groeien. U krijgt immers direct uw vordering betaald.

De voordelen van DBS2

  • Snel beschikken over uw geld
  • Geen kredietrisico
  • Alleen een kopie van de factuur doorsturen
  • Indien gewenst verzorgen wij ook de facturatie
  • Vast tarief, geen verborgen kosten

Meer weten over solvabiliteit verbeteren met factoring?

Laat hier vrijblijvend uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Zelf contact opnemen kan via tel. 071 – 40 88 164 of per e-mail via info@dbs2.nl.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijke adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen met factoring van DBS2

  • 100% van uw factuur direct betaald.
  • Geen kredietrisico.
  • Vast tarief, geen verborgen kosten.
  • Een vast contactpersoon voor al uw vragen.
  • Digitale verwerking van de factuur.

Zonder risico ondernemen
met factoring van DBS2

Factoring is steeds vaker de keus van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf als het gaat om een snelle afhandeling van hun debiteurenbeheer. Verschillende redenen kunnen zorgen voor oplopende betalingstermijnen, waardoor bij ondernemers soms gebrek is aan werkkapitaal. Banken stellen bovendien hogere eisen voordat zij een krediet verstrekken. Factoring zorgt dan voor continuïteit en optimale groeimogelijkheden van een bedrijf door een constante cashflow. Ondernemers kunnen op de vertrouwde manier zaken blijven doen.

Meer informatie

Ondernemen zonder zorgen.
Uw factuur vandaag 100% betaald.