Direct contact? 071 40 88 164
Grote header impressie afbeelding van DBS2 Kleine header impressie afbeelding van DBS2

Solvabiliteit

Solvabiliteit verbeteren met factoring

Solvabiliteit is een financieel gegeven dat aangeeft hoe een bedrijf er financieel voor staat. Het geeft aan of en in hoeverre uw bedrijf afhankelijk is van schuldeisers. Voor financiers is het een belangrijk gegeven bij het beoordelen van een kredietaanvraag.

Kunt u aan uw betalingsverplichtingen voldoen op het moment dat uw bedrijf stopt of failliet gaat?

Ook voor leveranciers is de solvabiliteit van een bedrijf van belang. Een goede solvabiliteit geeft immers vertrouwen om zaken te doen.

Solvabiliteit berekenen

Hoe berekent u de solvabiliteit (ook wel solvabiliteitsratio genoemd) van uw bedrijf? U deelt uw eigen vermogen door het totale vermogen en vermenigvuldigt de uitkomst met 100 procent.

Solvabiliteit verbeteren met factoring

Is uw bedrijf onvoldoende solvabel, dan kunt u uw solvabiliteit verbeteren met factoring. Factoring wil zeggen dat u uw debiteurenrisico overdraagt aan een factoringbedrijf. DBS2 is al meer dan 10 jaar specialist in factoring voor freelancers, ZZP’ers en ondernemers in het MKB.

Zodra wij met u een overeenkomst hebben gesloten, stuurt u ons een kopie van uw uitstaande facturen. Op die facturen aan uw klanten zet u onze naam en ons rekeningnummer in plaats van uw eigen rekeningnummer. Uw klant merkt nauwelijks verschil. Alleen het rekeningnummer is immers anders als u kiest voor solvabiliteit verbeteren met factoring. Potentiële klanten krijgen vaak juist meer vertrouwen omdat ze weten dat u uw afspraken kunt nakomen.

Eventueel kunt u ook de facturatie door DBS2 laten verzorgen. Dan ontvangen wij graag de getekende declaraties, werkbonnen of urenstaten.

DBS2 betaalt u het openstaande bedrag van de facturen binnen 2 werkdagen uit. Het debiteurenrisico nemen wij van u over. Factoring werkt op die manier ook als een kredietverzekering. In ruil voor onze dienstverlening betaalt u een vaste vergoeding.

Met het uitbesteden van het debiteurenrisico kunt u zorgeloos ondernemen en kan uw bedrijf blijven groeien. U krijgt immers direct uw vordering betaald.

De voordelen van DBS2

  • Snel beschikken over uw geld
  • Geen kredietrisico
  • Alleen een kopie van de factuur doorsturen
  • Indien gewenst verzorgen wij ook de facturatie
  • Vast tarief, geen verborgen kosten

Meer weten over solvabiliteit verbeteren met factoring?

Laat hier vrijblijvend uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Zelf contact opnemen kan via tel. 071 – 40 88 164 of per e-mail via info@dbs2.nl.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Team DBS2

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald