Direct contact? 071 40 88 164
Impressie foto

Reverse Factoring

Bij reverse factoring financiert uw klant de openstaande betaling. Deze vorm van financiering komt veel voor bij leveranciers en afnemers met een belangrijke strategische relatie. Reverse factoring wordt daarom ook wel ketenfinanciering genoemd. Of in het Engels: supply chain finance. Denk bijvoorbeeld aan een chipleverancier en een fabrikant van mobiele telefoons. De factormaatschappij is bij reverse factoring de schakel tussen de partijen.

Reverse factoring is zeer geschikt voor kleinere bedrijven met grote leveranciers. Bij reverse factoring profiteert u namelijk van de kredietwaardigheid van uw grote klant(en). Kleinere ondernemingen hebben meestal niet genoeg spreiding in hun debiteurenportefeuille om gebruik te maken van de andere twee vormen van factoring.

Vormen van factoring

Factoring kent drie vormen: traditional factoring, reverse factoring en American factoring. Bij traditional factoring verkoopt u uw uitstaande vordering niet, maar u verpandt deze. U ontvangt een krediet op basis van het uitstaande saldo bij uw debiteuren. Van American factoring is sprake als u uw debiteurenvorderingen verkoopt en direct 100% van uw uitstaande factuur ontvangt. Voor iedere vorm van factoring betaalt u uiteraard een vergoeding aan de factormaatschappij.

Factoring van DBS2

DBS2 werkt volgens het systeem van American factoring. Dat betekent dat DBS2 de volledige facturatie van u overneemt. U stuurt uw urenstaat of werkbon rechtstreeks naar DBS2. DBS2 factureert deze direct aan de opdrachtgever. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen uw geld. American factoring via DBS2 is dé manier om snel, eenvoudig en zonder grote risico’s uw werkkapitaal te verbeteren.

Geïnteresseerd in factoring?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Zo kunnen we samen, vrijblijvend, de mogelijkheden voor uw onderneming bespreken. U kunt ons ook direct bereiken via 071 40 88 164.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijke adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen met factoring van DBS2

  • 100% van uw factuur direct betaald.
  • Geen kredietrisico.
  • Vast tarief, geen verborgen kosten.
  • Een vast contactpersoon voor al uw vragen.
  • Digitale verwerking van de factuur.

Zonder risico ondernemen
met factoring van DBS2

Factoring is steeds vaker de keus van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf als het gaat om een snelle afhandeling van hun debiteurenbeheer. Verschillende redenen kunnen zorgen voor oplopende betalingstermijnen, waardoor bij ondernemers soms gebrek is aan werkkapitaal. Banken stellen bovendien hogere eisen voordat zij een krediet verstrekken. Factoring zorgt dan voor continuïteit en optimale groeimogelijkheden van een bedrijf door een constante cashflow. Ondernemers kunnen op de vertrouwde manier zaken blijven doen.

Meer informatie

Ondernemen zonder zorgen.
Uw factuur vandaag 100% betaald.