Direct contact? 071 40 88 164
Grote header impressie afbeelding van DBS2 Kleine header impressie afbeelding van DBS2

Reverse Factoring

Bij reverse factoring financiert uw klant de openstaande betaling. Deze vorm van financiering komt veel voor bij leveranciers en afnemers met een belangrijke strategische relatie. Reverse factoring wordt daarom ook wel ketenfinanciering genoemd. Of in het Engels: supply chain finance. Denk bijvoorbeeld aan een chipleverancier en een fabrikant van mobiele telefoons. De factormaatschappij is bij reverse factoring de schakel tussen de partijen.

Reverse factoring is zeer geschikt voor kleinere bedrijven met grote leveranciers. Bij reverse factoring profiteert u namelijk van de kredietwaardigheid van uw grote klant(en). Kleinere ondernemingen hebben meestal niet genoeg spreiding in hun debiteurenportefeuille om gebruik te maken van de andere twee vormen van factoring.

Vormen van factoring

Factoring kent drie vormen: traditional factoring, reverse factoring en American factoring. Bij traditional factoring verkoopt u uw uitstaande vordering niet, maar u verpandt deze. U ontvangt een krediet op basis van het uitstaande saldo bij uw debiteuren. Van American factoring is sprake als u uw debiteurenvorderingen verkoopt en direct 100% van uw uitstaande factuur ontvangt. Voor iedere vorm van factoring betaalt u uiteraard een vergoeding aan de factormaatschappij.

Factoring van DBS2

DBS2 werkt volgens het systeem van American factoring. Dat betekent dat DBS2 de volledige facturatie van u overneemt. U stuurt uw urenstaat of werkbon rechtstreeks naar DBS2. DBS2 factureert deze direct aan de opdrachtgever. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen uw geld. American factoring via DBS2 is dé manier om snel, eenvoudig en zonder grote risico’s uw werkkapitaal te verbeteren.

Geïnteresseerd in factoring?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Zo kunnen we samen, vrijblijvend, de mogelijkheden voor uw onderneming bespreken. U kunt ons ook direct bereiken via 071 40 88 164.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald