Direct contact? 071 40 88 164

Non recourse factoring

DBS2 neemt het risico voor wanbetaling over van haar klanten. In het Engels noemen we dit non-recourse factoring. De verkochte factuur hoeft niet teruggenomen te worden als de klant niet betaalt.

Kredietverzekering overnemen

Zoals gezegd, neemt DBS2 het eventuele kredietrisico dat de opdrachtgever niet betaalt van u over. Op deze manier werkt non-recourse factoring ook nog eens als een kredietverzekering. In het geval van een faillissement van een opdrachtgever lijdt u geen verlies.

Indien een opdrachtgever door DBS2 is goedgekeurd, kunt u uw urenstaat of werkbon van deze opdrachtgever naar ons opsturen. Dan verzorgen wij de facturatie voor u. U kunt er ook voor kiezen om zelf de facturen aan uw klant te sturen. Daarop zet u dan – in plaats van uw eigen gegevens – de  naam en het rekeningnummer van DBS2. En u stuurt ons een kopie van die factuur.

Wanneer een goedgekeurde opdrachtgever toch niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, dan komt dat voor rekening van DBS2. Met non-recourse factoring is uw liquiditeit dus verzekerd en uw kredietrisico afgedekt.

Zekerheid non-recourse factoring

DBS2 beoordeelt allereerst uw opdrachtgever op kredietwaardigheid. Naar aanleiding van die beoordeling ontvangt u van ons een bevestiging. DBS2 heeft alleen een kopie nodig van de factuur die u aan uw klant stuurt. Daarop zet u dan – in plaats van uw eigen gegevens – de naam en het rekeningnummer van DBS2. U kunt er ook voor kiezen ons de getekende urenstaat of werkbon te sturen. Dan verzorgen wij de facturatie voor u.

In ruil voor onze diensten betaalt u een vergoeding. DBS2 betaalt u binnen 2 werkdagen na factuurdatum het openstaande bedrag uit. Wij nemen de afgesproken betalingstermijn van uw opdrachtgever over. Mocht uw klant in gebreke blijven, dan nemen wij het risico over. Dat is de zekerheid van non-recourse factoring.

Geïnteresseerd in factoring?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Zo kunnen we samen, vrijblijvend, de mogelijkheden voor uw onderneming bespreken. U kunt ons ook direct bereiken via 071 40 88 164.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Team DBS2

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald