Direct contact? 071 40 88 164
Grote header impressie afbeelding van DBS2 Kleine header impressie afbeelding van DBS2

Waarom DBS2 kiest voor American Factoring

DBS2 verzorgt factoring voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Dat wist u natuurlijk al. Maar wanneer u zich verdiept in factoring, komen er verschillende termen naar voren. Factoring vindt zijn oorsprong in Amerika. Door de bankencrisis waaide het begrip over naar Europa. Factoring kent drie vormen: traditional factoring, reverse factoring en American factoring. Hieronder leest u wat de termen inhouden en waarom DBS2 op Amerikaanse wijze factort.

Traditional factoring

Bij traditional factoring verkoopt u uw uitstaande vordering niet, maar u verpandt deze. Bijvoorbeeld: U levert goederen of diensten, waarna u zelf de factuur verstuurt. Een kopie stuurt u door naar de factormaatschappij. De factormaatschappij financiert uw uitstaande vordering tot ongeveer 80%. Het restant van de openstaande vordering ontvangt u wanneer uw debiteur heeft betaald.

Reverse factoring

Bij reverse factoring (ook wel: supply chain factoring) financiert uw debiteur de openstaande vordering. Deze vorm van financiering komt veel voor bij ondernemingen die strategisch aan elkaar zijn gelieerd. Denk bijvoorbeeld aan een chipleverancier en een fabrikant van mobiele telefoons. De factormaatschappij is hierbij de schakel die de partijen met elkaar verbindt of bemiddelt.

American factoring

Wanneer u uw debiteurenvorderingen verkoopt en direct 100% van uw uitstaande factuur ontvangt, na aftrek van een vergoeding voor de factormaatschappij, spreken we van American factoring. DBS2 houdt het graag simpel, zonder verborgen constructies. Wij nemen het volledige risico over van de uitstaande vorderingen. U stuurt ons een kopie van uw facturen en wij regelen vervolgens uw debiteurenbeheer. Uiteraard doen we wel een uitgebreide kredietcheck. Bij American factoring wordt uw debiteurenadministratie volledig uit handen genomen. U als ondernemer kunt dus gewoon blijven doen waar u goed bent.

DBS2 is al ruim 10 jaar gespecialiseerd in factoring voor zzp’ers, kleine en middelgrote bedrijven in alle branches in Nederland.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald