Direct contact? 071 40 88 164
Grote header impressie afbeelding van DBS2 Kleine header impressie afbeelding van DBS2

Vraag om voorschotbetaling stijgt

Steeds meer zzp’ers en freelancers vragen om voorschotbetaling. Meer dan de helft van de opdrachtgevers betaalt namelijk te laat of hanteert lange betalingstermijnen. Dit blijkt uit onderzoek van POOQ. Vooral grote ondernemingen en concerns lijken het de kleine ondernemer moeilijk te maken. Zzp’ers hebben er genoeg van en zien zich steeds vaker genoodzaakt het volledige factuurbedrag vooruit te laten betalen.

POOQ, bekende matchsite voor zzp’ers en opdrachtgevers, deed onder zijn 15.000 leden onderzoek naar betalingsgedrag. Vooral grote bedrijven en concerns blijken de betalingstermijn ruimschoots te overschrijden. Daarentegen betalen collega zzp’ers en het mkb wel op tijd.

Slechts 45% van de facturen wordt binnen de gestelde termijn betaald. Maar liefst 41% overschrijdt de termijn tot dertig dagen, 14 % zelfs nog langer. Het lijkt erop dat het slechte betaalgedrag ertoe leidt dat zzp’ers steeds vaker het totaalbedrag als voorschot vragen. Hierbij stuurt de opdrachtnemer een factuur op het moment dat hij het aantal afgesproken uren heeft gewerkt en/of de afgesproken dienst heeft geleverd. Die factuur wordt verrekend met het voorschot waarna de teller weer op nul staat. Voor veel zzp’ers is de oplossing dat zij kiezen voor factoring.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald