Direct contact? 071 40 88 164
Impressie foto homepagina

Top 3 misverstanden over factoring

U kent het spreekwoord: Onbekend maakt onbemind. Hoewel factoring aan bekendheid wint, zijn er nog veel ondernemers die niet goed weten wat het inhoudt. En er daarom wat huiverig voor zijn. Zij kiezen voor de oude, vertrouwde manier om hun financiering te regelen. Maar, een krediet loskrijgen van de bank is steeds lastiger. Factoring kan veel voordelen bieden. Wat zijn nu zoal die misverstanden over deze manier van financiering?

  1. Factoring is riskant.
    Niet voor de ondernemer. Want factoring geeft juist de zekerheid van betaling van openstaande facturen. Het factoringbedrijf neemt het risico. En voor die zekerheid betaalt de ondernemer een vergoeding.
  2. Factoring is slecht voor mijn imago. Klanten denken dat ik in financieel zwaar weer verkeer.
    Als u als ondernemer gebruikmaakt van factuurbemiddeling (factoring) doet u dat om snel over liquide middelen te beschikken. Om te investeren bijvoorbeeld en daarmee te kunnen blijven groeien. Een factoringbedrijf als DBS2 handelt het debiteurenbeheer op een professionele manier af. Dat is voor uw opdrachtgever juist heel prettig werken.
  3. Factoring is alleen geschikt voor grote bedrijven.
    Het maakt niet uit hoe groot of klein uw bedrijf is. Financiering via de verkoop van uitstaande vorderingen is namelijk niet afhankelijk van de omvang van een onderneming. Komt uw bedrijf nog niet in aanmerking voor een banklening? Of heeft u extra middelen nodig naast het krediet dat u al heeft? Ook dan komt uw organisatie in aanmerking.

Wilt u weten of factoring door DBS2 iets voor u is? Wij vertellen het u graag.

Neem contact op