Direct contact? 071 40 88 164
Grote header impressie afbeelding van DBS2 Kleine header impressie afbeelding van DBS2

Meerderheid zzp’ers wachten op betaling

Zelfstandige ondernemers hebben gemiddeld voor €35.000 aan rekeningen openstaan die al hadden moeten worden betaald. Slechts 14% van de zzp’ers en kleine bedrijven krijgt facturen op tijd betaald. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim zeshonderd ondernemers door de bedrijfsinformatiewebsite OpenCompanies.

Zestig dagen
De meeste zzp’ers hanteren een betalingstermijn van twee weken. Ruim 40% van de zelfstandig ondernemers moet langer dan een maand op de betaling wachten. Bij 14% van de zzp’ers is dit langer dan zestig dagen. Volgens het bedrijf, dat onderdeel is van financieel adviesbureau Graydon, kunnen zzp’ers en kleine ondernemingen vaak niet anders dan de betaaltermijn van de opdrachtgever accepteren. Hierdoor lopen zij financiële risico’s, omdat dit ten koste gaat van de kasstroom.

De betalingstermijn staat al langer op de agenda. Zo wil PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer dat bedrijven en overheden hun rekeningen binnen dertig dagen betalen. Nijboer wil eerst bedrijven zelf de kans geven om sneller te betalen. Als dat niets uithaalt, moeten er wat hem betreft wettelijke bepalingen komen voor betaaltermijnen. Ook OpenCompanies pleit voor een wettelijke betalingstermijn van dertig dagen.

Drie maanden
De gemiddelde termijn waarop het grootbedrijf en de overheid op dit moment aan hun verplichtingen voldoen, is respectievelijk 41 en 44 dagen. Er zijn ook uitschieters van drie maanden. Uit een vergelijkend onderzoek naar de betalingstermijn van bedrijfsleven en overheden in Europa blijkt dat Nederland achterblijft bij landen als Finland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen maar ook Polen.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald