Direct contact? 071 40 88 164
Grote header impressie afbeelding van DBS2 Kleine header impressie afbeelding van DBS2

Last van een lange betaaltermijn?

Lang wachten totdat een factuur voldaan wordt, is onaangenaam. Door een lange betalingstermijn kunt u liquiditeitsproblemen krijgen. U kunt uw facturen niet meer betalen of u kunt niet investeren in uw eigen bedrijf. Het probleem zit hem dan in de liquiditeitsruimte van uw bedrijf. Het bedrijfsresultaat is positief, alleen kunt u niet voldoen aan uw eigen financiële verplichtingen.

Praktijkvoorbeeld 1
Een schilder heeft een grote klus afgerond en een factuur gestuurd van € 10.000. Van dit bedrag bestaat € 6.000 uit de inkoop van verf en personeelskosten. Totdat de opdrachtgever betaalt, staat de schilder dus € 6.000 negatief op de bank. Een volgende klus kan hij hierdoor niet aannemen; nieuwe verf kan hij niet inkopen en personeel kan hij niet betalen. Kortom, een liquiditeitsprobleem.

Hoe helpt factoring?
Factoring van DBS2 is de ideale oplossing om liquiditeit te verhogen. Door gebruik te maken van factoring krijgt u uw factuur binnen 24 uur uitbetaald. DBS2 verzorgt vervolgens de facturatie en neemt de afgesproken betalingstermijn en het debiteurenbeheer over. U kunt er ook voor kiezen de facturatie zelf te verzorgen en ons een kopie van de factuur te sturen.

Praktijkvoorbeeld 2 – vervolg
De schilder besluit gebruik te maken van factoring van DBS2. De urenstaat of een kopie van de factuur levert hij in bij DBS2 en hij ontvangt binnen 24 uur het volledige bedrag minus een administratiefee op zijn rekening. Door factoring heeft de schilder minder administratief werk en kan hij direct investeren in de volgende opdracht.

Factoring uitermate geschikt voor kleine onderneming
Juist kleine ondernemingen lopen vaak tegen bovenstaand probleem op. Bij het gebruik van factoring door DBS2 zit u niet vast aan een lang contract. U bepaalt per factuur of u deze uitbesteedt. Verder bent u verzekerd tegen eventuele faillissementen en wanbetalingen. U kunt dus zorgeloos blijven ondernemen met DBS2.

De voordelen van DBS2
• Alleen een kopie van de factuur doorsturen
• Indien gewenst verzorgen wij ook de facturatie
• Snel beschikken over uw geld
• Geen kredietrisico
• Vast tarief, geen verborgen kosten

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald