Direct contact? 071 40 88 164
Grote header impressie afbeelding van DBS2 Kleine header impressie afbeelding van DBS2

Kamer wil late betalingen aan mkb-bedrijven aanpakken

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat grote bedrijven hun leveranciers in het midden- en kleinbedrijf sneller gaan betalen. De Kamer steunde dinsdag het CDA-plan om grote bedrijven rente te laten betalen als die na zestig dagen de rekening nog niet hebben betaald.

Het CDA kwam met het plan, omdat het mkb afhankelijk is van opdrachten van grote ondernemingen. De partij raamt de jaarlijkse kosten van achterstallige betalingen op 2,5 miljard euro.

”Kleine leveranciers houden hierdoor hun hoofd amper boven water. Te late betalingen vormen voor mkb’ers en zzp’ers een risico en een grote kostenpost. Het leidt tot liquiditeitsproblemen, doordat zij zelf betalingsachterstanden krijgen of rood staan bij de bank”, aldus de CDA-Kamerleden Agnes Mulder en Pieter Omtzigt.

MKB-Nederland liet vorige week weten een zwarte lijst op te gaan stellen met bedrijven die te lang wachten met het betalen van kleinere toeleveranciers. Wel krijgen wanbetalers eerst een brief.

Ook opent de brancheorganisatie een meldpunt waar ondernemers misstanden anoniem kunnen melden. Gemiddeld wordt een factuur na 36,5 dagen betaald, maar excessen komen volgens de ondernemersvereniging nog te vaak voor.

Bron: https://www.nu.nl/mkb/4211930/kamer-wil-late-betalingen-mkb-bedrijven-aanpakken.html

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Team DBS2

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald