Direct contact? 071 40 88 164
Grote header impressie afbeelding van DBS2 Kleine header impressie afbeelding van DBS2

Factoringbedrijf DBS2 geeft via NPEX voor 1 miljoen euro aan obligaties uit om verdere groei te realiseren

KATWIJK 29-06-2017 – Factoringbedrijf DBS2 uit Katwijk wil via NPEX, het platform voor groeifinanciering, voor bijna 1 miljoen euro aan obligaties uitgeven om het bedrijf verder te laten groeien. De 7-jarige obligatielening biedt een jaarlijks rendement van 5%. De overheid garandeert de lening voor 80%.

Met de aanstaande kapitaalinjectie is DBS2 in staat om de liquiditeitsproblemen van een toenemend aantal ondernemers op te lossen. Het bedrijf dat in 2010 is opgericht door Willem van der Marel en Jaap van Aalst is één van de grootste spelers in Nederland als het gaat om de factoring van mkb-ondernemers.

Aangesloten ondernemers krijgen binnen 24 uur het openstaande bedrag van de facturen uitbetaald. DBS2 neemt de debiteurenportefeuilles over en het daarbij behorende debiteurenrisico. Daardoor hebben mkb-ondernemers geen last van de lange betalingstermijnen, die in sommige gevallen oplopen tot 60 dagen.

DBS2 Factoring B.V. valt onder een garantieregeling van 4 miljoen euro die door het ministerie van Economische Zaken is verstrekt. Het belang van nieuwe financieringsmogelijkheden voor mkb-ondernemers en de rol die DBS2 hierin speelt, was reden voor het verstrekken van de garantieregeling.

Voor de toekomstige obligatiehouders zorgt deze garantie, die vorig jaar door het Ministerie aan DBS2 Factoring B.V. is verleend, dat het investeringsrisico in de obligatielening van bijna 1 miljoen euro beperkt is. ,,Voor de belegger betekent de garantieregeling een hoge mate van zekerheid”, zegt Van der Marel. Het ministerie van Economische Zaken heeft toestemming gegeven voor de kapitaalinjectie via de uitgifte van obligaties.

DBS2 is winstgevend en voorziet voor de komende jaren een gestage groei.

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijk adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen van DBS2 Factoring

  • 100% van de factuur direct betaald
  • Verzekerd van betaling bij faillissement
  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Een vast all-in tarief
  • Vast contactpersoon voor al uw vragen

Ondernemen zonder risico met DBS2 Factoring

Een snelle afhandeling van debiteurenbeheer; steeds vaker kiezen ondernemers in het MKB voor factoring.

Oplopende betalingstermijnen, gebrek aan werkkapitaal, hoge eisen van de bank als het gaat om het verstrekken van krediet. Allemaal redenen om te starten met factoring.

Factoring zorgt voor continuïteit in de cashflow en optimale doorgroeimogelijkheden. Op een vertrouwde manier zaken doen, zonder risico!

Meer informatie

Team DBS2

Ondernemen zonder geldzorgen, uw factuur vandaag nog 100% betaald