Direct contact? 071 40 88 164
Impressie foto

Factoring gezondheidszorg

Factoring in de gezondheidszorg geeft financiële flexibiliteit

Een organisatie in de gezondheidszorg heeft vaak te maken met meerdere en complexe financiële stromen. Cliënten of patiënten, de zorgverzekeraar, interne kostenberekeningen en soms ook een sponsor, investeerder of subsidiegever.

Om zeker te zijn van continu voldoende liquide middelen om uw vak uit te oefenen, kan factoring gezondheidszorg een passende oplossing zijn.

U wil immers ook uw personeel op tijd kunnen betalen en tijdig zorgen voor de inkoop van uw materialen. En niet te vergeten het onderhoud van apparatuur of de huur van uw praktijkruimte.

Als uw patiënten of cliënten niet tijdig betalen, kan dat uw bedrijfsvoering in gevaar brengen. Bovendien kost het tijd, geld en zorgen om achter niet of laat betalende debiteuren aan te gaan. Gezondheidszorg factoring is dan een prettige financiële oplossing. U kunt blijven werken zoals u gewend bent.

Factoring gezondheidszorg, hoe werkt het?

Kiest u voor gezondheidszorg factoring, dan neemt DBS2 uw debiteurenrisico over. DBS2 is al meer dan 10 jaar specialist in o.a. gezondheidszorg factoring. Nadat u met ons een overeenkomst heeft gesloten, stuurt u ons een kopie van de facturen. Daarop zet u de naam en het rekeningnummer van DBS2 in plaats van uw eigen rekeningnummer.

Uw klant zal nauwelijks merken dat u gebruikmaakt van factoring. Alleen het rekeningnummer is immers anders waarnaar hij de betaling doet.

DBS2 kan eventueel ook de facturatie voor u verzorgen. Als u daarvoor kiest, dan hoeft u ons alleen de getekende declaraties toe te sturen.

Wij betalen u het openstaande bedrag van uw facturen binnen 2 werkdagen uit. Ook als uw patiënt of cliënt heel laat betaalt of niet kan betalen. Dat risico nemen wij van u over. Factoring gezondheidszorg werkt op die manier ook als een kredietverzekering. Voor onze dienstverlening betaalt u een vaste vergoeding.

De voordelen van DBS2 factoring

  • Snel beschikken over uw geld
  • Geen kredietrisico
  • Alleen een kopie van de factuur doorsturen
  • Indien gewenst verzorgen wij ook de facturatie
  • Vast tarief, geen verborgen kosten

Teruggebeld worden?

Wilt u liever gebeld worden door een persoonlijke adviseur?
Laat dan hieronder uw telefoonnummer achter.

5 voordelen met factoring van DBS2

  • 100% van uw factuur direct betaald.
  • Geen kredietrisico.
  • Vast tarief, geen verborgen kosten.
  • Een vast contactpersoon voor al uw vragen.
  • Digitale verwerking van de factuur.

Zonder risico ondernemen
met factoring van DBS2

Factoring is steeds vaker de keus van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf als het gaat om een snelle afhandeling van hun debiteurenbeheer. Verschillende redenen kunnen zorgen voor oplopende betalingstermijnen, waardoor bij ondernemers soms gebrek is aan werkkapitaal. Banken stellen bovendien hogere eisen voordat zij een krediet verstrekken. Factoring zorgt dan voor continuïteit en optimale groeimogelijkheden van een bedrijf door een constante cashflow. Ondernemers kunnen op de vertrouwde manier zaken blijven doen.

Meer informatie

Ondernemen zonder zorgen.
Uw factuur vandaag 100% betaald.