Factoring voor ondernemers: jouw factuur direct uitbetaald

Ondernemen zonder geldzorgen

Factoring verbetert je cashflow. Steeds vaker kiezen freelancers, zzp’ers en ondernemers in het MKB voor factoring. Niet zo gek, de vele financiële verplichtingen kosten een hoop tijd. Met factoring ben je als ondernemer verzekerd van adequaat debiteurenbeheer; zonder dat je ernaar om hoeft te kijken.

Wat is factoring?

Bij factoring draag je het debiteurenrisico over aan een factoringbedrijf. Een kopie van iedere factuur die je uitstuurt, gaat naar het factoringbedrijf. Deze betaalt het factuurbedrag - in ruil voor een kleine vergoeding - direct aan je uit. Jouw klant betaalt vervolgens aan het factoringbedrijf. Terwijl jij meteen over je geld beschikt, pakt het factoringbedrijf het debiteurenbeheer voor je op.

Waarom factoring?

Factoring is geschikt voor elk bedrijf; van een grote corporate tot het MKB-bedrijf, de freelancer of ZZP'er. In de basis zijn er drie redenen om te starten met factoring.

  1. Factoring helpt je aan een constante cashflow en bedrijfscontinuïteit.
  2. Je kunt met een opgeruimd gevoel aan je verplichtingen voldoen.
  3. Je beschikt over werkkapitaal om te groeien.

Kosten factoring

Factoring is een betaalbare manier of werkkapitaal te realiseren. We kunnen je zelf adviseren hoe je factoring kosteloos kunt toepassen binnen je organisatie en er zelfs rendement op maakt. Wist je dat de kosten van factoring aftrekbaar zijn van de belasting? Nee? We leggen het graag aan je uit.

Soorten factoring

Wanneer je voor factoring kiest, heb je in de basis drie mogelijkheden: Traditionele Factoring, American Style Factoring en MKB/ZZP Factoring. Elk heeft zijn specifieke voor- en nadelen.

Factoring goed geregeld bij DBS2

Bij DBS2 Factoring kun je terecht voor zowel Traditionele Factoring, American Styke Factoring als MKB Factoring. Je factureert aan de klant met vermelding van onze gegevens en stuurt ons een kopie van de factuur. Of je kiest ervoor de getekende urenstaat of werkbon in te leveren. Of je nu je complete debiteurenbeheer aan ons overdraagt - of een deel ervan - je ontvangt altijd binnen 24 uur het volledige factuurbedrag op je rekening.

DBS2 verzorgt jouw factoring voor zowel lange als korte betalingstermijnen - en controleert bovendien de kredietwaardigheid van je klant. In ruil voor die dienst betaal je een kleine vergoeding. DBS2 hanteert scherpe, vaste tarieven. Bij ons geen verborgen kosten, zo komt je nooit voor verrassingen te staan.